Historie


Hoe het begon - een reisje terug naar het begin van volleybalvereniging vv Lienden

Volleybal is in het dorp Lienden al vanaf de jaren 60 een populaire sport. De eerste club, die in competitieverband ging spelen, heette Minerva. Al na een paar jaar was Minerva gedwongen om te stoppen. Vervolgens gingen een aantal medewerkers van de gemeente Lienden onder de naam ASC recreatief in Ingen volleyballen. Het clubje groeide doordat ook niet- ambtenaren zich aansloten.

Men keerde terug naar Lienden en na verloop van tijd werd de naam veranderd in Never Down.
In de loop der jaren waren in Lienden nog drie andere verenigingen actief met volleybal bezig.

In 1976 begon Team X '81, in 1981 volgde vv Aalst en nummer vier VVO'86 maakte in 1986 zijn opwachting. Vier verschillende clubs in een dorp met bijna 5000 inwoners was wel erg veel.

Toen begin 1989 vv Aalst in dancing De Roskam met een grote feestavond het tienjarig bestaan vierde, waren daarbij eveneens veel volleyballers-(sters) van de drie andere plaatselijke verenigingen aanwezig. Vanaf dat moment gingen stemmen op om de mogelijkheid om samen te werken te onderzoeken.

Er werd een werkcommissie gevormd, die al vrij snel met een positief resultaat naar buiten kwam.
Tijdens de oprichtingsvergadering van 29 mei 1990, waarbij 41 leden aanwezig waren, werd de nieuw club voorgesteld. Als nieuwe naam voor de fusieclub koos de overgrote meerderheid voor volleybalvereniging vv Lienden. De vereniging krijgt bij notarieel besluit goedkeuring te starten en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel werd geregeld.

In september 1990 beginnen ca. 65 (senior)-leden aan de nieuwe uitdaging.
Vier teams starten in de NeVoBo competitie en twee teams gaan recreatief spelen in Recvol verband. Nieuw is een eerste groep van zo'n tien jeugdleden, die voorlopig nog alleen trainen. De trainingen vinden plaats in de oude gymnastiekzaal aan Het Eindtoe en in de gymzalen van Ingen en Ommeren. Omdat Lienden nog niet over een sporthal beschikt, moet voor de thuiswedstrijden worden uitgeweken naar de "Betuwesporthal" in Tiel en naar de Rhenense sporthal.

In 1996 wordt de nieuwe "Lindekampsporthal" in Lienden opgeleverd zodat vv Lienden eindelijk over een eigen thuisbasis kan beschikken.
Een paar gedenkwaardige momenten uit de afgelopen vijftien jaar zijn onder meer geweest de grote feestavond in "Torenzicht" t.g.v. het tienjarig bestaan, de verschillende kampioens- en promotiefeesten (Dames 1 en Heren 1 speelden zelfs één seizoen in de NeVoBo promotieklasse), de uitreiking van een aantal shirts van sponsor De Roskam door Marco Borsato en de forse groei van het aantal jeugdleden.

Ook in 2006 gaat vv Lienden door waarmee men al meer dan vijftien jaar bezig is: prestatief en recreatief volleyballen en daarnaast staat gezelligheid hoog in het vaandel.